8,04km

2014-07-18 @ 14:07:27
Igår när jag skulle fara ut och springa så tänkte jag att det är nog för varmt för att springa så istället gick jag ut och stavgå. Tänkte först gå runt här i vårt område, cirka 4-5km. Men så plötsligt fick jag en idé om att gå till min mamma. Och det gjorde jag också. Sammanlagt blev det 8,04km och det var faktiskt riktigt skönt att gå dit. Fick se lite andra ställen än bara vårt område. Det var bara så otroligt varmt ute så direkt när jag var framme drack jag massor med vatten.
 
Gammal bild.

sömnproblem

2014-07-18 @ 13:24:03
Min dygnsrytm har nog blivit helt konstig efter mina två natturer.. igår när jag skulle fara och sova så fick jag inte alls sömn och låg klarvaken och försökte bara somna. Somnade nog först vid kl.1 på natten. Sedan vaknade jag på morgonen kl.4 när Basti for iväg till jobbet och då var jag åter igen helt klarvaken. Fick sedan sömn kl.6 igen och efter det sov jag enda till kl.12:30. Det känns så hemskt att sova bort hela dagen och egentligen är jag en morgonmänniska som brukar vakna redan kl.8-9. Hoppas att denna natt blir lite bättre :) Tänker sätta hundra alarm till kl.9 så att jag säkert vaknar i tid!!
 
Snart borde Basti åtminstone komma hem från jobbet och då ska vi fara till stranden igen. Vi tänkte ta med oss lite picknicks mat som vi kan mumsa på. Det är så skönt att simma och sola nu när det äntligen har blivit sommar. Och inte vill man heller spendera hela dagen inomhus ;)
 
 

17.7.2014

2014-07-17 @ 12:30:00
Idag sov jag enda till klockan 12 och det var så skönt att få sova ut. Jag antar att min kropp behövde all sömn. Just nu sitter jag här ute på bakgården och ska om en stund fara ut och springa en sväng. Har inte alls hunnit/orkat träna den här veckan så det ska faktiskt bli skönt att få röra på sig lite. Sedan när Basti kommer hem från jobbet så ska vi fara till stranden.
 
Det här var min brunch. Smoothie gjord på naturell yoghurt, lite mjölk, jordgubbar och blåbär. Den blev väldigt fräsch och god och dessutom mättade den otroligt bra! Hade inte heller något socker i den.

at the beach

2014-07-17 @ 12:26:18
 
 
 

Rosso

2014-07-17 @ 12:18:28
Igår bjöd Basti mig på mat i Rosso. Han åt pizza och jag åt min favorit; nämligen pasta carbonara ♥ det var supermysigt och roligt att fara ut och äta mitt i veckan och dessutom var det skönt när man inte behövde laga mat själv.
 
 
 

Dermosil beställning

2014-07-17 @ 12:12:00
E-vitamin duschgel.
 
 Lime deodorant.
 
 Nattkräm för händer och fötter.
 
 Blodapelsin och lime duschgel.
 
 Läppbalsam och läppglans.

nytt till bakgården

2014-07-17 @ 12:06:07
På måndagen var vi och köpa ett nytt utomhusbord + fyra stolar till vår bakgård. Det hade kostat över 1000€ men vi fick det för 779€ så det var ett riktigt bra köp! Nu kommer det att bli mycket grillning och mys ute på bakgården, HÄRLIGT!! :)


Mamma 47 år!

2014-07-17 @ 12:03:01
På tisdagen firade vi min mammas 47 års dag med grillning här hemma hos oss. Jag skulle på nattur till kl.20:45 så vi hann inte fira så hemskt länge. Men roligt var det ändå :)
 
 
 

12.7.2014

2014-07-12 @ 15:06:48
Nu har jag precis kommit hem från jobbet och ligger bara här i sängen och tar det lugnt. Om en stund ska jag äta caesarsallad till middag, MUMS! Är superhungrig efter en lång arbetsdag och har inte ätit på fem timmar... Som tur är kaffe räddaren i nöden när man helst bara skulle vilja hem och sova. Imorgon har jag igen 14h jobb så det är lite mindre kul, speciellt då de har lovat superbra väder tills imorgon. Nå sedan har jag två natturer och efter det FYRA dagar ledigt ♥ då ska jag nog passa på att njuta för fullt.
 
Efter att jag har ätit ska jag fara och simma med mamma och min lillebror. Hoppas att det är varmt vatten så blir det ett skönt kvällsdopp innan jag måste fara tidigt och sova så att jag orkar imorgon :)
 

new in

2014-07-11 @ 11:15:42
Hårband - från Sokos
 
 Mörkblå klänning med vita prickar - från H&M

sunny days

2014-07-11 @ 11:12:45
Igår var det så underbart väder ute så jag ville inte alls sitta inne, därför bloggade jag inte heller. Vi var på stranden i nästan tre timmar och där simmade och solade jag, fick nog lite färg så det är jag nöjd över. Igår var jag och Ida också till Löytöpiste (ett loppis) här i Borgå för att hyra ett bord. Vi har bord nummer 78 så ifall någon från Borgå läser min blogg får ni gärna gå dit och titta på våra saker. Jag var idag på morgonen där för att städa och föra lite mera saker och då hade redan massor blivit sålt. Så glad för det.
 
Det här var stranden som jag och Ida var och fota vid på tisdagen (hade ingen annan bild)

närmare målet

2014-07-09 @ 09:24:40
Igår var jag då som sagt ute och fota med Ida. Vi körde runt lite för att hitta någon fin äng att fota på men tror ni att det finns sådant i Borgå? Svaret är nej. Så till sist for vi till ett litet träsk. Där var det stekhhett och jag hade på mig jeans. Så ni kan gissa om man var svettig efter det. Synd att vi inte tog med bikini.. bilderna blev lite suddiga och det var helt för starkt ljus :/ nästa gång som vi far och fota tänker vi fara någon dag som det är lite svalare och inte heller strålande sol!
 
Idag på morgonen fick jag iaf en trevlig överraskning. Har nu gått ner 2,2kg sedan jag började med min "diet" för 9 dagar sedan. Alltså att lämna bort allt onyttigt, äta regelbundet och mindre portioner. Det känns så bra och nu är jag otroligt motiverad att fortsätta. Har ännu 5-7kg kvar innan jag har nått min "målvikt" och är nöjd :) efter den 1.8 får jag se om jag fortsätter med att lämna bort allt onyttigt en tid eller om jag börjar med att äta något gott en gång i veckan. Vill åtminstone vara i toppform tills min 19 års dag ;) och dessutom känner jag hur mycket bättre jag mår nu; har inte mera huvudvärk, är inte lika trött, är inte lättirriterad, är inte rastlös osv.
 
Mitt mål är att få tillbaks den här kroppen som jag hade förra sommaren + få bort lite mera överlopps fett. Förstår inte varför jag var så dum och började äta mera onyttigt.. men så är det väl när man flyttar hemifrån..?

3.7.2014 - 4 år ♥

2014-07-07 @ 19:41:00
Den 3.7 hade jag och Basti varit ihop i 4 år! Den här tiden har gått så otroligt fort och jag kan inte fatta att vi har varit så länge tillsammans ♥ men fortfarande älskar vi varandra och har det hur bra som helst! Jag har bara en sak att säga - han är mitt livs kärlek ♥
 

monday evening run

2014-07-07 @ 19:33:00
Nu har jag varit ute och sprungit, duschat och ätit kvällsmål! Sprang nästan 3 kilometer och det kändes riktigt skönt. Ska nog snart börja fara och sova så att jag orkar ännu imorgon med jobb, sedan har jag två dagar ledigt! Imorgon efter jobbet ska jag fara ut och fota tillsammans med Ida. Vi tänkte köra runt och stanna på fina platser som det går att ta bra kvällsbilder i. Jag hoppas att det blir många bra bilder så att jag får någon ny header hit till bloggen! :)
 

hot day

2014-07-07 @ 17:39:10
Idag har jag då som sagt jobbat. Det var ganska tungt när det är så varmt och så har jag också känt mig trött och yr hela dagen, var t.o.m. helt darrig vid ett skede. Men när jag kom hem så drack jag massor av vatten och då gick det förbi :) Tänkte om en stund fara ut och springa lite, tänkte först att det får bli en vilodag idag men nu fick jag sådan lust att svettas och träna. Väntar bara tills det blir lite svalare ute så är det skönare. När jag sedan kommer in tänker jag fara i en lång dusch och efter det sova en god natts sömn.
 
Läste också lite på balkongen när jag kom hem. Håller just nu på med den fjärde gossip girl boken.

#throwback #tb

2014-07-06 @ 09:08:00
Den 1.8 är det precis ett år sedan jag och Basti flyttade hit till vårt nya hem. Jag förstår verkligen inte hur tiden kan ha gått så jäkla fort. Förra hösten var en av de bästa tiderna i mitt liv. Fast det var även mycket stress med skolan och hela sista året var det mycket skolarbeten och tre praktiker som skulle hinnas med. Men ändå har jag haft det så underbart med alla mina vänner och det är de stunderna som betyder allra mest ♥
 
Umgicks mycket med Emilia ♥ vi har nog så galna och underbara minnen tillsammans :')
 
 Skaffade vår lilla katt Findus.
 
 Hade en helt underbar 18 års dag (tänk att jag snart fyller 19?!)
 
 Åt god mat!
 
 Var nervös över teoriprovet och körprovet men klarade båda på första gången! Så stolt över mig själv.
 
 Umgicks också med Ida och Micku.
 
 Och den 1.8 flyttade vi in! Det var en väldigt tung dag då alla möbler skulle bäras in men det var så värt besväret :)
 
 Vacker höst! :)
 
Fotade fina höstbilder med Emilia.
 
 
 
Tände mycket ljus när det började bli kallt.
 
 Hittade ett nytt favoritte! Men nu vågar jag inte alls dricka te eftersom jag fick missfärgningar på tänderna.

breakfast at my balcony

2014-07-06 @ 08:21:50
Just nu sitter jag ute på balkongen och äter morgonmål samtidigt som jag bloggar. Det är väldigt skönt att sitta här ute, det är inte alls kallt. Det är bara synd att jag måste spendera hela kvällen på jobbet så hinner inte ta vara på solen alls. Nå imorgon har jag ju morgontur så då kan jag göra något skoj efter jobbet, de hade ju lovat fint väder även imorgon och på tisdagen. 
 
Smörgås med ost och ägg, kaffe, vatten och vindruvor.
 
Älskar mina nya myskläder. 
 

Morning

2014-07-06 @ 07:18:46
God morgon! Just nu skriver jag från min ipad. Har precis vaknat och ligger nu bara i sängen och orkar inte riktigt ännu stiga upp. Men om en stund ska jag gå ner och koka kaffe och laga en smörgås + ägg till morgonmål. Tänkte sedan sitta ute på balkongen och äta om det inte är allt för kallt ute.
 
idag har jag kvällstur på jobbet så börjar kl.13 och kommer först hem kl.21, men jag får iaf mycket pengar då det är söndag idag ;) sedan har jag två morgonturer och på onsdag + torsdag är jag ledig. På onsdagen ska jag och Basti fara med min pappa och hans flickvän till Lurens på sommarteater. Det har blivit som en tradition att fara dit med dem varje sommar, så kul!
 
Tänkte också berätta att jag tänker vara utan allt onyttigt 1.7-1.8 och efter det börja med att bara äta något gott på fredag, lördag ELLER söndag kväll (alltså en gång i veckan). Hittills har det gått superbra och jag har inte mera huvudvärk så som jag hade de första dagarna. Känner mig inte heller lika uppsvälld mera som jag gjorde förut. Mitt mål med det här är att först och främst få en "kickstart" helt utan onyttigheter och efter det lära mig att man kan äta något gott en gång i veckan och då verkligen NJUTA av det. Såklart kommer jag sedan även att äta något gott på kalas fast det är mitt i veckan. Sedan hoppas jag även att jag ska gå ner några kilogram och få bort lite överlopps fett.
 
Gott att göra goda smoothies med min nya smoothiemixer
 
Träna måste jag ju självklart också, men det har ändå redan blivit en vana som jag har hållt på med i över ett och ett halft år. Så stolt över mig själv att jag tränar regelbundet, satsar på 4 gånger i veckan.

shopping

2014-07-05 @ 21:37:38
(Dåliga bilder, orkade inte satsa)
 
Levi's jeans - från ellos
 
Jeans - från ellos
 
Mysiga byxor och tröja - från Cubus
 
Två toppar - från Veromoda
 
Två toppar - från Ginatricot.
 
Topp - från Nelly.com
 
Topp - från Seppälä
 
Svarta, ljusblåa och mörkblåa dr Denim jeans - Nelly.com
 
Shorts - från Lindex
 
Shorts - från Lindex
 
Tröja och toppar - från H&M och Ginatricot
 
Parfym, mascara och concealer - från Sokos

bilder från senaste tiden...

2014-07-05 @ 21:24:19
Blev färdig närvårdare 30.5, samma dag fick jag ordinarie tjänst/fast anställning till Ebbo åldringshem och ett 400 euros stipendie. Det här var nog en av de bästa dagarna i mitt liv.
 
Varit ute och äta tillsammans med Ida och Micku. Vi åt i Rosso och där åt vi alla världens godaste pasta carbonara.
 
Ätit världens godaste pizza från pizzataxi med 17% mindre fett än en vanlig pizza ;)
 
Köpt en söt dörrkrans.
 
Vissa dagar av juni var fina och varma sommardagar men för det mesta regnade det bara.
 
Min lillebror blev konfirmerad.
 
Varit med Ida till gamla stan och fota. På onsdagen var vi också och shoppa tillsammans.

5.7.2014

2014-07-05 @ 20:56:21
Nu har det igen gått en tid sedan jag sist bloggade men orsaken till den är att vårt internet inte har fungerat. Men nu ÄNTLIGEN fungerar det igen så nu ska jag börja blogga ordentligt. Det har inte hänt så mycket speciellt nu på senaste tiden. Har umgåtts med vänner, jobbat, tränat och shoppat ganska mycket (tänkte laga ett skillt inlägg på mina nya kläder).
 
Idag har jag iaf haft jobb kl.7-21, alltså 14h. Det har nog varit ganska tungt och speciellt jobbigt var det när man visste att ute var det strålande sol och hur varmt som helst men nej, jag var tvungen att jobba hela dagen. Nå nog gick dagen sist och slutligen ändå ganska fort men nu känner jag nog hur sjuka fötter jag har av allt promenerande av och an idag.